Download Art flipper (Dutch Edition) by Bert Kreuk PDF

By Bert Kreuk

'Topverzamelaar doet boekje open over kunstwereld.' - Algemeen Dagblad

'Kunstspeculant klapt uit de university: de kunstwereld is achterbaks.' - Volkskrant

'Vermeende kunstspeculant stelt hypocrisie aan de kaak.' - Trouw

Kunst bekijken en later verzamelen was once voor Bert Kreuk een ontspanning. Hij verdiepte zich in een wereld die hem mateloos fascineerde, wat uiteindelijk leidde tot een van de betere kunstcollecties ter wereld. Omdat hij zich niet wilde onderwerpen aan de zogenaamde 'ongeschreven regels' van de kunstwereld - die vooral een kleine groep insiders lijken te dienen - kreeg hij al snel het neerbuigende predicaat 'art flipper'. males beschuldigde hem ervan zich te willen verrijken aan kunsthandel, terwijl hij altijd open used to be over zijn aan- en verkopen en weigerde mee te doen met achterkamertjespolitiek. Schokkend was once voor hem vooral dat de beschuldigingen vaak kwamen van mensen die zelf onder tafel geheime offers maakten om werken te verkopen.

Steeds vaker kwam hij dubieuze praktijken, sluwe trucs en aperte leugens tegen. Zijn bewondering sloeg om in verwondering. Hoe is het mogelijk dat mensen zoveel geld uitgeven zonder enige kennis van kunst of enige passie voor het verzamelen ervan? Waarom vertrouwen ze blindelings op de mening van anderen die er internet zo min verstand van hebben als zij zelf? Wat zijn de trucs waarmee galeries de prijs voor bepaalde kunstenaars tot astronomische hoogte opdrijven? Hoe ver zijn sommige galeries bereid te gaan om hun belangen te beschermen en hoe gaan ze daarbij te werk? Zijn succesvolle approach tegen een kunstenaar leidde tot een van de grootste kunstschandalen van de afgelopen eeuw en droeg bij tot een regulering van de internationale kunstmarkt.

Bert Kreuk heeft een collectie van tegen de 750 stukken van internationaal befaamde kunstenaars en kan als geen ander een sluier oplichten van een wereld die voor de meeste mensen nauwelijks te doorgronden is maar wel een enorme aantrekkingskracht uitoefent. De uitdrukking 'het is wat een gek ervoor geeft' blijkt meer op waarheid gebaseerd dan de meeste mensen durven denken.
Bert Kreuk kwam eind vorig jaar wereldwijd in het nieuws toen hij de unieke eerste Amerikaanse vlag kocht die wapperde op de boot die op D-day de leiding had. Voor de ervaren verzamelaar, met stukken van Monet, Mondriaan, Picasso, Hirst en Pissarro, used to be het de meest emotionele aankoop die hij ooit deed.

De auteur schenkt zijn opbrengsten van het boek aan doelen ter bevordering van cultuur en welzijn.

Show description

Read Online or Download Art flipper (Dutch Edition) PDF

Similar art instruction & reference books

The Internet: The Book of Revelations Vol. 3

Net charges, propaganda, jokes, revelations, faith, terror and utter nonsense.

Ecce Homines: Pjotr, Iwan, Andrev, Fedor, Anatol, Sergej, ... (French Edition)

Situé près de los angeles petite ville lorraine de Boulay, le camp du Ban Saint-Jean était un camp de prisonniers de guerre durant l’occupation allemande sous Hitler. C’est ici que les prisonniers soviétiques décharnés étaient censés reprendre leurs forces avant d’être envoyés aux travaux forcés dans les entreprises de l'industrie du charbon et de l’acier occupées par les Allemands.

Curious Lessons in the Museum: The Pedagogic Potential of Artists' Interventions

Among fresh modern paintings and museological courses, there were particularly few which direct realization to the precise contributions that 20th and twenty-first century artists have made to gallery and museum interpretation practices. There are fewer nonetheless that recognize the pedagogic capability of interventionist works of art in galleries and museums.

Launching Your Art Career: A Practical Guide for Artists

Written via a gallerist for artists, this encouraging, easy-to-read instruction manual comprises recommendation and knowledge to aid artists effectively release or speed up their careers. the second one version, published in February 2017, includes updates to hyperlinks and assets. subject matters comprise: atmosphere objectives, networking, discovering & developing exhibition possibilities, promoting & pricing paintings, operating with galleries, web pages, artist statements, studio administration and lots more and plenty extra.

Extra resources for Art flipper (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.52 of 5 – based on 15 votes